Početna » (ФОТО) ТРИБИНА У ОШ “НИКОЛА ТЕСЛА” У ГОЛОБОКУ О ПРЕВЕНЦИЈИ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ

(ФОТО) ТРИБИНА У ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ У ГОЛОБОКУ О ПРЕВЕНЦИЈИ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ

од Паланка данас
0 Коментар

 

Вечерас је у ОШ „Никола Тесла” у Голобоку одржана трибина „Превенција болести зависности“.

Месец новембар посвећен је овој превенцији, па је у школи за ученике 7. и 8. разреда, као и за родитеље, организовано предавање које су реализовали представник Дома здравља др Немања Урошевић, као и представници Полицијске станице Смедеревска Паланка.

То је период током којег је потребно указивати јавности на свеукупну сложеност савременог начина живота из којег се рађа и сва сложеност проблема који стварају болести зависности у здравственом, социјалном-економском као и опште друштвеном смислу, и који се преламају кроз особу – зависника, породицу, ужу али и ширу друштвену заједницу, односно саму државу. Ове болести су проблем тренутка у којем настају, али и будућности.

Примарна превенција односно спречавање настанка болести зависности је најважнија из много разлога. Да бисмо то постигли неопходно је ставити под контролу употребу и злоупотребу свих психоактивних супстанци (кафа/кофеин, дуван/никотин, алкохол, дрога), и зато су нам потребни целовити, мултисекторски превентивни програми и систематичан рад са децом и омладином током предшколског периода, основне и средње школе.

Предавање је било интерактивног типа где су и ученици и родитељи, као и запослени у школи постављали конструктивна питања предавачима на која су добијали креативне и конкретне одговоре.

Вече дружења и учења у школи протекло је у предивној атмосфери која је мотивисала запослене да поново организују сличан догађај.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept