ФОТОГРАФИЈА И КАЗНА ЗА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ

Готово сваки возач се барем једном током возачке каријере сусрео са казном за непрописно паркирање. Можда му је чак ауто био однет возилом за уклањање непрописно паркираних аутомобила чувеним „пауком“.

У тим случајевима казна и трошак одношења возила утицали су на возача да барем на кратко води рачуна где оставља свој аутомобил. Паркирање на прописаном месту је обавеза возача. Свесни смо проблема са недостатком паркинг места у граду као и потребама возача да свој ауто оставе у близини места на које су се упутили.

У Паланци паук одавно не функционише, тако да је све на саобраћајној полицији при кажњавању непрописно паркираних возила. Непрописно паркирање је нешто са чиме се свакодневно сусрећемо, а често и сами примењујемо. За овакво кршење одредби следује казна коју вам може написати саобраћајац.Ето јуче смо забележили доста често слику на једној од најпрометнијих раскрсница у Паланци, улица Француске и Светог Саве где се често види паркиран аутомобил на самом пешачком прелазу, или са једне или са друге стране. Да ипак не овакво паркирање не прође увек „бесплатно“ говори вам и фотографија где је патрола саобраћајне полиције наишла и фотографисала возило тако да је сада на прекршајним органима да санкционишу ово дело.

Ипак осим страха од казне или уклањања аутомобила треба да поведете рачуна где паркирате кола и због тога што на овај начин показујете властиту возачку (не)културу. Цивилизованом човеку не приличи бахато паркирање на пешачком прелазу, зеленим површинама, тротоару чиме се блокира саобраћај.

 Водите рачуна где паркирате кола јер тиме показујете сопствену културу и однос према другима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/fotografija-i-kazna-za-nepropisno-parkiranje/

3 comments

  • Me on 13/12/2018 at 01:24

  Saobracajna nekultura na sve strane. Veci problem na uksrtanju Sulejiceve i Vuka Karadzica… fora, upalim sva cetiri i skoknem do pekare po pecivo. Seljana

  • Mm on 12/12/2018 at 15:07

  A ko će da kažnjava policajce ? Sinoć pandur na semaforu kod crkve pali rotaciju i vraća se u rikverc zaustavlja saobraćaj da bi razgovarao sa prijateljem, jel mu zato služi rotacija , jel to poštovanje propisa

  • Zgrozen on 12/12/2018 at 13:49

  Pa u Smederevskoj Palanci ne postoji saobaraćajna policija, od koga očekujete da sankcioniše. Neće nama pomoći nikakve kazne dok sami ne lupimo glavom. Dovoljan primer Vam je ponovno uklanjanje stubića u pešačkoj zoni- nikada niko nije kaznjen.

Komentari su onemogućeni.