Početna » ГДЕ ЈЕ НАЈПОВОЉНИЈЕ СИПАТИ ГОРИВО У РЕГИОНУ? Водич за празничне дестинације

ГДЕ ЈЕ НАЈПОВОЉНИЈЕ СИПАТИ ГОРИВО У РЕГИОНУ? Водич за празничне дестинације

од Паланка данас
0 Коментар

Са шест везаних нерадних дана током првомајских и ускршњих празника, многи грађани Србије планирају краће путовање. Као вид превоза, аутомобили су избор број један.У Србији цена прерачуната у евро износи 1,69 за бензин и 1,76 за евродизел.

Црна Гора:
Бензин од 95 октана у Црној Гори је незнатно јефтинији него у Србији, коштајући 1,64 евра, док је цена евродизела нижа за скоро 30 евроценти – 1,48 евра. Саветује се пуњење резервоара у Републици Српској ако путујете кроз Босну и Херцеговину, где су цене горива ниже.

Грчка:
Путници ка Грчкој би требали напунити резервоар у Северној Македонији где су цене горива повољније него у Србији. Бензина 95 октана кошта 1,42 евра, а евродизела 1,24 евра. Цене у Србији су знатно више.

Мађарска и Аустрија:
За путнике ка Мађарској или Аустрији, пуњење резервоара у тим земљама је исплативије. У Мађарској, бензин 95 октана кошта 1,63 евра, а евродизел 1,64 евра. Слично је и у Аустрији, где су цене бензина и дизела идентичне.

Хрватска, Словенија и Италија:
За путнике ка Хрватској, Словенији или Италији, препоручује се пуњење резервоара у Хрватској где су цене горива повољније. Цена евродизела је 1,45 евра, док је цена бензина 1,56 евра. У Словенији важе више цене на ауто-путевима, па је препоручљиво напунити гориво у мањим местима. У Италији су цене горива знатно више него у Словенији.

Н1


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept