ГДЕ СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА ПОСАО ПРОФЕСИОНАЛНОГ ВОЈНИКА

Поводом најављеног пријема још 500 професионалних војника непосредним пријемом војника из евиденције регионалних центара Министарства одбране, одређена су места службовања и адресе војних пошта у којима кандидати могу да поднесу своје пријаве за пријем у професионалну војну службу, саопштено је из Министарства одбране.

Пријаве се подносе у понедељак 13. фебруара 2017. године до 9 часова, а све информације о војним поштама у којима се подносе пријаве, начину подношења пријава, као и селекцији за заинтересоване кандидате, могу се  пронаћи на сајту Министарства одбране.

Истог дана,  13. фебруара,  кандидати подлежу и општем лекарском прегледу и провери физичке способности, а у случају већег броја кандидата  активност ће се реализовати и у наредном периоду, објашњава се у саопштењу.

Као што је претходно најављено, реч је о непосредном пријему војника из евиденције регионалних центара Министарства одбране тако да су потенцијални кандидати сви држављани Србије који су добровољно одслужили војни рок са оружјем и млађи су од 30 година.

Са најбољим кандидатима закључиће се уговор о раду на одређено време и биће примљени у професионалну војну службу на период од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период од три године и обнављање уговора до навршених 40 година живота, наводи се у саопштењу.

Посао професионалном војницима нуди се у Београду, Новом Саду, Нишу, Бачкој Тополи, Бујановцу, Врању, Зајечару, Зрењанину, Ковину, Краљеву, Куршумлији, Новом Пазару, Обреновцу, Панчеву, Пожеги, Прокупљу, Рашкој, Сомбору и Сремској Митровици.

У неким местима службовања тражи се значајан број професионалних војнка. Примера ради, када је реч о пешадији у Београду се нуди посао за 49, у Панчеву 27, у Рашкој 26, у Зајечару 14 војника. Када је реч о припадницима оклопних јединица, у Врању ће посао добити 42, у Сремској Митровици 22, у Куршумлији 15 а у Новом Пазару 12 војника. Тражене су и друге специјалности, па је тако у Зајечару отворено 12 радних места за припаднике саобраћајне службе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/gde-se-prijaviti-za-posao-profesionalnog-vojnika/