Početna » ГДЕ СЕ У ПАЛАНЦИ ПОДНОСИ ЗАХТЕВ ЗА УМАЊЕЊЕ РАЧУНА ЗА СТРУЈУ И ГАС ДО 50 ОДСТО

ГДЕ СЕ У ПАЛАНЦИ ПОДНОСИ ЗАХТЕВ ЗА УМАЊЕЊЕ РАЧУНА ЗА СТРУЈУ И ГАС ДО 50 ОДСТО

од Паланка данас
0 Коментар

Влада републике Србије, у децембру прошле године, донела је Уредбу о енергетски угроженом купцу.
Умањење рачуна за електричну енергију и гас за грађане Србије делом је субвенционисано и кроз пакет подршке ЕУ Србији за превазилажење енергетске кризе. Бесповратна средства ЕУ донира Србији како би се најугроженијим породицама осигурала континуирана нижа цена енергије.Бесповратна средства за реализацију овог програма у 2023. години обезбедила је Европска унија у вредности од четири милијарде динара, што покрива заштиту око 190 хиљада домаћинстава енергетски угрожених купаца.
Програмом заштите енергетски угрожених купаца, обухваћена су домаћинства која су корисници права на новчану социјалну помоћ или дечији додатак, корисници увећаног додатка за туђу негу и помоћ. Да би лица из ове категорије становништва остварило право на умањење рачуна за струју потребно је да поднесе захтев надлежном органу локалне самоуправе, односно на шалтерима 9 и 10 у холу општине Смедеревска Паланка.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept