ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПОСЕТИЛИ УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА „ФЕМИНА“

Ученици Паланачке гимназије су 12.12.2018. у оквиру наставе грађанског васпитања посетили удружење жена „Фемина“ у Смедеревској Паланци, с намером да се едукују о  родно заснованом, као и о сваком другом виду насиља.

Оно што смо чули, поред тога што има превентивну функцију, утицаће и на одређену врсту активизма у понашању младих у случају да за тим буде постојала потреба. Иначе, у нашој школи се већ трећу годину за редом спроводи се низ активности везаних за превенцију насиља, а све то у сарадњи са поменутим удружењем . Ученици наше школе су прошли тродневну обуку  у оквиру поменуте теме „Могу да нећу“, која се односила на препознавање и спречавање насиља у везама, акције у оквиру школе у циљу осмишљавања промотивног материјала којим се читава прича ширила даље и скретала пажња на ово друштвено неприхватљиво понашање, као и низ других акција које су итекако допринеле да се ученици осећају сигурније.

Удружење постоји од 2006. године када је и основан први СОС телефон ради пружања подршке женама жртвама насиља. Предавање је одржала Весна Милићевић, која је од оснивања СОС телефона укључена у овај програм заштите, и њена млада сарадница Тамара Радуновић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/gimnazijalci-posetili-udruzenje-zena-femina/