Početna » ГЛАВНА МЕТА КРАДЉИВАЦА АУТОМОБИЛА ЈЕ ОВА МАРКА Истовремено је и по оштећењима прва на листи, па припазите КАД КУПУЈЕТЕ ПОЛОВНУ ВЕРЗИЈУ

ГЛАВНА МЕТА КРАДЉИВАЦА АУТОМОБИЛА ЈЕ ОВА МАРКА Истовремено је и по оштећењима прва на листи, па припазите КАД КУПУЈЕТЕ ПОЛОВНУ ВЕРЗИЈУ

Већина украдених возила произведена је између 2016. и 2019. године.

од Паланка данас
0 Коментар

Аутомобили стари између пет и седам година врло су пожељни на тржишту половњака.

Према истраживању carVertical-а, компаније за обраду података о аутомобилима, готово половина марке BMW на овој платформи била је оштећена. Такође, популарни су и међу лоповима, с уделом од 17,7 одсто.У 2023. години, 7,5 одсто свих возила проверених на овој платформи имало је враћену километражу од укупно 7,7 милијарди километара. Титулу најпопуларнијег аутомобила у 2023. однео је Volkswagen Голф, победивши тако BMW серије 3.

Аутомобили који су најчешће учествовали у несрећама

У 2023. години, на carVertical-у откривено је 1,78 милиона саобраћајних несрећа, што је 1,4 милиона више него претходне године. Највећа вредност штете забележена је код аутомобила Lamborghini Hurican, који је претрпео штету вредну 250.000 евра.

Укупна вредност штете коју су претрпела возила у истраживању износи више од 4,4 милијарде евра. У 2022. години, та бројка је била 5,1 милијарди евра.

BMW је марка с највише оштећења на платформи, чак 48,4 одсто свих аутомобила имало је записе о оштећењима. Не заостају ни Ауди (43,9 одсто), Шкода (43,7 одсто), Dacia (43,5 одсто) и Lexus (42,4 одсто).

У просеку је оштећено 39,3 одсто свих половних возила проверених на платформи, што указује да су шансе за куповину аутомобила с упитном историјом прилично велике.

Аутомобили који су највише привлачили лопове

Прошле године је, уз помоћ carVertical-а, уочено много украдених возила. Међутим, стваран број крађи може бити чак и стотину пута већи у Европи, јер се украдени аутомобили ретко појављују на тржишту половњака. Већином се таква возила растављају и продају за делове на црном тржишту.

Аутомобили марке BMW најпожељнији су међу лоповима, јер 17,7 одсто свих украдених возила проверених на платформи припада овом немачком произвођачу.

Модели Мерцедес-Бенза (15,3 одсто) и Аудија (12 одсто), такође, привлаче преваранте, што указује да би власници луксузних возила требало да буду опрезни.

Исто тако, Форд (6,1 одсто) и Volkswagen (5,4 одсто) такође су ушли у топ 5.

Већина украдених аутомобила произведена је 2016. године – 12,4 одсто. Али, то не значи да возачи старијих аутомобила не морају да буду на опрезу, јер лопови циљају и на њих.

У истраживању су анализиране информације из 26 различитих држава: УК, САД, Немачке, Француске, Шпаније, Италије, Белгије, Мађарске, Румуније, Литве, Латвије, Естоније, Словачке, Словеније, Хрватске, Украјине, Чешке, Пољске, Бугарске, Србије, Шведске, Швајцарске, Данске, Финске, Аустралије и Мексика.

Све информације засноване су на прикупљеним подацима компаније.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept