Početna » (ВИДЕО) ГОША ФОМ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИЛА 100 ГОДИНА НЕПРЕКИДНОГ РАДА И ПОСТОЈАЊА

(ВИДЕО) ГОША ФОМ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИЛА 100 ГОДИНА НЕПРЕКИДНОГ РАДА И ПОСТОЈАЊА

Поводом обележавања стотину година постојања и непрекидног рада ГОША Фабрике опреме и машина, данас је одржана свечана академија.

Овом златном јубилеју у својству изасланика председника Републике Србије, Александра Вучића, присуствовао је министар државне управе и локалне самоуправе, др Александар Мартиновић. Mинистар Мартиновић је у име Владе Републике Србије примио специјално признање, плакету са повељом, као знак захвалности за посебан допринос и успешну сарадњу.Овом приликом, министар Мартиновић се у име председника Републике Александра Вучића обратио присутнима рекавши да је „ГОША ФОМ симбол не само српске машиноградње и трајања, него раста и развоја, модернизације и иновативности, а нарочито успешне сарадње државе и индустрије“. Као прекретницу у новијој пословној ери компаније, министар је навео посету председника Републике Александра Вучића, који је у марту 2019. године обишао фабрику.

Александар Вучић у посети Гоши ФОМ 2019. године фото архива АВ Будућност Србије

Према његовим речима, тај чин ће остати забележен у богатој прошлости ГОША као почетак новог
поглавља раста компаније. Како је навео Мартиновић, председник Србије је приликом обиласка фабрике изразио спремност да помогне њеним потенцијалима и држава је тада инвестирала два милиона евра бесповратних средстава у модернизацију и техничко- технолошку опремљеност ГОША ФОМ, односно за набавку и куповину савремених машина. „Председник Вучић зауставио је период стагнације и омогућио даљи развој најстарије српске фабрике машиноградње. Модернизацијом рада, ГОША је постигла много већу продуктивност и побољшала финансијско пословање чиме је обезбеђено да њено име и даље стоји утиснуто на новим машинама и широком спектру савремене опреме најбољег квалитета и највишег стандарда. ГОША ФОМ израсла је данас у одрживу и перспективну компанију пред којом је велика будућност. Она је пример нашег интензивног залагања да у Србији буде још више инвестиција подржаних од стране државе, а које ће допринети већем запошљавању и расту стандарда“, нагласио је Мартиновић.

 

Заслужан за успешно пословање и опстанак једне велике фабрике  у најтежим временима за привреду Србију крајем
прошлог и почетком овог века, свакако је директор Срдан Димитријевић,  који је сву своју снагу, знање и способност
уложио у фабрику, синоним града и бивше Југославије.
У протеклих десет година ГОША ФОМ је стекла  стабилно пословање захваљујући одговорној политици државе Србије према домаћим компанијама и помоћи и подршци Владе Републике Србије, ресорних министарстава и личним залагањем председника Александра Вучића.
Током века постојања, производња никада није стала, а производни програм је у континуитету пратио развој нових технологија у производњи. Захваљујући мерама државе Србије, које су допринеле развоју и одрживости домаће индустрије,  ГОША ФОМ је, и после века пословања, компанија пред којом је блистава будућност.
Свечаности обележавања једног века ГОША присуствовали су Срдан Димитријевић, генерални директор ГОША ФОМ, Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка, представници државног и приватног сектора, као и многобројни представници партнерских компанија из иностранства.
Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен је имао част и привилегију да  на обележавању овог златног јубилеја, у име општине Смедеревска Палнка, прими плакету са повељом наше светски признате и познате компаније.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept