ГОТОВО ПЕТИНА КОНТРОЛИСАНИХ ВОЗАЧА НИЈЕ ИМАЛА ВЕЗАН СИГУРНОСНИ ПОЈАС

У појачаној контроли коришћења сигурносног појаса и начина превожења деце у возилима у саобраћају, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 8. до 14. марта, открили су да готово петина контролисаних возача није имало везан сигурносни појас.

Саобраћајна полиција је од контролисаних 60.968 возила, открила 12.807 прекршаја некоришћења појаса од стране возача и 2.496 прекршаја некоришћења појаса од стране путника у возилу, од чега су 1.330 били путници на задњем седишту.

У склопу међународне акције која је спроведена у 29 држава чланица организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе),саобраћајна полиција открила је 15.501 прекршај и 81 кривично дело.

За време спровођења акције, регистровано је 577 саобраћајних незгода на путевима у Србији, у којима је шест особа погинуло, а 143 особе су повређене.

Од укупног броја погинулих лица, три особе су погинуле у моторним возилима, две у својству возача и једна у својству путника. Ниједна од ове три погинуле особе није користила појас у тренутку саобраћајне незгоде.

Истовремено, напомињемо да је 79 возача санкционисано због непрописног превожења деце на предњем седишту, док је 119 возача санкционисано због непрописног превожења деце на задњем седишту возила.

Ова акција спроведена је након превентивне кампање Министарства унутрашњих послова и Агенције за безбедност саобраћаја која је била усмерена на подизање свести о значају коришћења сигурносног појаса и безбедносних седишта за децу.

МУП.ГОВ.РС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/gotovo-petina-kontrolisanih-vozaca-nije-imala-vezan-sigurnosni-pojas/

2 comments

    • Majka on 17/03/2021 at 17:11

    Molim troduplu kaznu vozačima i onima koji sebe tako nazivaju koji svesno parkiraju kola na trotoare da mi majke sa kolicima ne možemo da prodjemo normalno. Nego lomim dete i kolica i doživljavam da mi bagra svira jer zaboga idem ulicom a trotoar mi je zauzet. Bruka i sramota.

    • Vidak on 17/03/2021 at 13:40

    Molim duplu kaznu vozačima bez pojasa

Komentari su onemogućeni.