Početna » ГРАЂАНИ ПРЕДАЈУ ОРУЖЈЕ ИЗ 1847. И 1907. ГОДИНЕ, СИСТЕМ ЗА НАВОЂЕЊЕ РАКЕТА…

ГРАЂАНИ ПРЕДАЈУ ОРУЖЈЕ ИЗ 1847. И 1907. ГОДИНЕ, СИСТЕМ ЗА НАВОЂЕЊЕ РАКЕТА…

Бојана Отовић Пјановић из МУП-а истиче да је до сада предато више од 33.000 комада оружја и да се међу њима налази и оно које потиче из 19. века, Првог и Другог светског рата.

од Паланка данас
0 Коментар

Отовић Пјановић из Службе за сузбијање криминала МУП каже за РТС да је до суботе до 19 часова предато 33.427 комада оружја од чега је 26.094 ватрено оруже, око 6.333 су минско-експлозивна средства и више од 1.319.000 комада муниције.Према њеним речима, од врсте оружја у легалном поседу, најчешће су предати пиштољи. Kада је реч о нелегалном оружју предавано је чак и оно које потиче из Првог и Другог светског рата.

„Ту је било и оружја из 1847. и 1907. године, енглески револвери, систем за навођење противтенковских ракета, штапин на који је прикачено 4,6 килограма експлозива„, истиче Отовић Пјановић.

Поновила је да до 8. јуна неће бити последица по оне који предају оружје.

„Грађани немају никакву потребу да се легитимишу. То се ради само када је реч о легалном оружју власника који је преминуо. У том случају се мора издати потврда о задржавању оружја до окончања оставинског поступка„, каже Отовић Пјановић.

Kада је реч о периоду после 8. јуна, МУП ће спроводити наредбе и препоруке владе о примени оштријих мера које се тичу недозвољеног држања и промета оружја и експлозивних материја.

Извор: 021.рс

Фото: Архива МУПPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept