Početna » ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ПОНОВО НА МЕТИ ПРЕВАРАНАТА: Ако добијете овакву СМС поруку, не отварајте

ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ПОНОВО НА МЕТИ ПРЕВАРАНАТА: Ако добијете овакву СМС поруку, не отварајте

ПОСЛЕДЊИХ неколико дана, немали број грађана пожалио нам се да им је на мобилне телефоне стижу сумњиве СМС поруке о проблемима са испоруком пакета које они никада нису ни поручили. Они који пак чекају неки пакет, боље да припазе.

од Паланка данас
0 Коментар

– Пошта Србије: Ваш пакет је стигао у магацин, али се задржава због нејасних адртеса и не може бити испоручен. Молимо потврди адресу на линку у року од 12 сати…. (Молимо вас, кликните на линк изнад како би се актуализирали или копирали УРЛ да би ушли у Гоогле), пише у сумњивој поруци која последњих дана стиже нашим суграђанима.Прави пример „phising(фишинг)“ преваре

Ова порука је школски пример учестале преваре на интернету, фишинга, где се потенцијална жртва наводи да кликне линк, и у немалом броју случајева за потребе разрешавања овог или оног проблема унесе личне податке, податке о рачуну у банци и сл. Убрзо ипак, схватите да нисте решили никакав проблем већ сте се суочили са новим, тј. остали сте без новца или личне податке предали Н.Н. лицу.

Можда и најлакши начин да препознате да се ради о превари, макар у случају СМС порука, је да проверите позивни број. У случају за који су нам се пожалили читаоци, као што се може видети и на слици, позивни број је +639, дакле Канада, а тамо Пошта Србије, јелте, не послује, пише Блиц.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept