Početna » ГРЦИ УВЕЛИ НЕКЕ ИЗМЕНЕ ПРЕД ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ: Ово се туристима неће допасти – Промењене цене смештаја, на удару и лежаљке

ГРЦИ УВЕЛИ НЕКЕ ИЗМЕНЕ ПРЕД ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ: Ово се туристима неће допасти – Промењене цене смештаја, на удару и лежаљке

ДИРЕКТОР Националне асоцијације туристичких агенција Србије Александар Сеничић изјавио је данас да су ове године боравишне таксе у Грчкој поскупеле, као и да ће важити нова правила на плажама када је реч о простору за пешкире, лежаљке и сунцобране.

– И до сада смо имали те таксе, које су биле јефтиније негде 50 одсто а негде чак и три пута. Најјефтинија и даље остаје такса за боравак у апартманима, која је до сада била 50 центи по дану по једном апартману. Била је дакле пет евра за 10 дана, а сада је евро и по дневно, значи 15 евра за 10 дана – рекао је Сеничић.
Додао је да ће и хотелске услуге поскупети за онолико за колико је поскупела такса и навео да је у хотелима са две звездице цена три евра а у хотелима са пет звездица 10 евра.

– Говоримо о собама, односно о свима који бораве у тим собама. За 10 дана, тај трошак ће бити од око 30 до 100 евра у зависности од хотела – навео је Сеничић.

Када је реч о новинама на плажама, рекао је да постоји иницијатива да у Грчкој више не буде плажа на којима је забрањено поставити свој сунцобран и раширити пешкир.

– Ово је само иницијатива, јер одлуку још нисмо званично добили, али су то већ пренели неки медији и у Грчкој и овде, па верујемо да ће заиста тако бити – рекао је он.

Према његовим речима, на највећем броју плажа, половина површине мора бити доступна свима, док друга половина може бити заузета неким објектима као што су лежаљке.

– На плажама у посебним целинама, такозваним ‘еколошким натур’ срединама, а има их и на северу Грчке где борави највише наших људи, само 30 одсто површине може бити заузето неким објектима, а 70 одсто ће бити доступно свима – рекао је Сеничић за РТС.

На питање да ли ће то утицати на пораст цена лежаљки, с обзиром на то да ће их бити мање, одговорио је да ће то зависити од пословне политике.

На највећем броју плажа у Грчкој до сада је била пракса да се лежаљка користи уз сунцобран и није било обавезно плаћање, већ да се конзумира нешто са бара.

– Тај трошак који је рецимо износио од три до пет евра, сада ће се смањити и то није тако мали износ – рекао је Сеничић и додао да би новине требало да заживе од ове сезоне.

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept