ГРЧКА ЗАТВАРА ГРАНИЦЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ СРБИЈЕ

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић саопштио је данас да је Кабинет грчког премијера Кирјакоса Мицотакиса званично обавестио Амбасаду Србије у Атини да ће Грчка од сутра затворити границе за грађане Србије, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна дозвола.

Дачић је у изјави за агенцију Танјуг упозорио наше грађане да не крећу на пут према Грчкој како би се избегла ситуација да се велики број људи затекне у путу или на грчким граничним прелазима без могућности да уђу на територију Грчке.

Он је додао да ће наши грађани, који су као туристи већ у Грчкој, моћи да остану тамо до краја аранжмана и да се врате у Србију.

И потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да ће Грчка од сутра ујутру, у 6 часова, затворити границе за држављане Србије.

Љајић је у изјави за Телевизију Н1 објаснио да је Грчка ту одлуку донела због епидемиолошке ситуације у нашој земљи и великог броја тестираних људи из Србије у Грчкој који су позитивни.

Он је навео да ће туристима из Србије који се тренутно налазе у Грчкој бити омогућено да заврше своје аранжмане.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/grcka-zatvara-granice-za-drzavljane-srbije/