Početna » ГРМЉАВИНСKИ ПЉУСKОВИ ЋЕ ПОГОДИТИ ОВЕ ДЕЛОВЕ СРБИЈЕ: ВРЕМЕ СЕ МЕЊА, А ЕВО И KАДА 

ГРМЉАВИНСKИ ПЉУСKОВИ ЋЕ ПОГОДИТИ ОВЕ ДЕЛОВЕ СРБИЈЕ: ВРЕМЕ СЕ МЕЊА, А ЕВО И KАДА 

До среде у већем делу Србије биће суво и претежно сунчано, повремено уз умерену облачност

од Паланка данас
0 Коментар

До краја седмице очекује се право пролећно време, уз смену сунчаних и облачних интервала, али се очекују и честа пролазна наоблачења са падавинама. Биће и грмљавинских пљускова.До среде у већем делу Србије биће суво и претежно сунчано, повремено уз умерену облачност. Знатно више облака очекује се у Војводини, повремено са кишом и пљусковима, нарочито у северним пределима покрајине. Иначе, Војводина ће наредних дана бити погранични део, који ће раздвајати топлу ваздушну масу са југа и хладну са севера. Овај случај нарочито ће бити изражен у четвртак. Тада се киша очекује у већем делу Србије, а биће идеалних услова и за локалне пљускове са грмљавином.

У четвртак се већа количина падавина очекује на северу Србије, а грмљавински процеси биће резултат већ напоменутог случаја борбе топле и хладне ваздушне масе, па ће атмосфера бурно одреаговати.

У петак ће на северу Србије бити углавном суво, а киша и пљускови са грмљавином биће резервисани за јужни и централни део Србије.

У суботу ће у већини предела бити суво. Иначе, током викенда ће све више јачати и циклон, који ће се премештати преко севера Европе. Овај циклон већ у суботу ће донети Србији повећање облачности, што ће бити увод у погоршање времена.

У ноћи ка недељи и у недељу у целој Србији очекује се облачно са кишом, пљусковима и грмљавином.

Током већег дела ове седмице у приземљу ће преовладавати југозапада струјања, а у вишим слојевима атмосфере зонална, па ће ваздзушне масе пристизати са Атлантика и са Медитерана. Из тог разлога оне ће бити влажне, али и топле, док ће врло хладна ваздушна маса са снегом бити резервисана за пределе од Британских острва преко севера Европе и Скандинавије до севера Русије. Све до краја седмице Србија и наше подручје налазиће се између врло хладне са севера и врло топле ваздуше масе са југа, а јачег захлађења због зоналног струјања тренутно нема на видику.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept