ХАПШЕЊА У ПАЛАНЦИ, ПЛАНИ И СМЕДЕРЕВУ ЗБОГ ФИНАНСИЈСКОГ КРИМИНАЛА

Припадници Министарства унутрашњих послова у претходних неколико дана, у више одвојених акција на сузбијању финансијског криминала и корупције ухапсили су више особа у Смедереву, Смедеревској Паланци и Великој Плани због постојања основа сумње да су у периоду од 2008. године до данас починили више коруптивних кривичних дела.


Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у том граду, ухапсили су запосленог у
компанији „Дунав осигурање“ В.М. (1985) и још једну особу због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица,  фалсификовање службене исправе, проневера и превара.

Постоје основи сумње да је В.М. од маја 2011. до маја 2016. године са осигураницима закључио 81 полису осигурања од аутоодговорности компаније „Дунав осигурање“, у које је уносио погрешне тарифне групе, третирајући возила стандарне намене као возила специјалне намене иако то нису.

На тај начин осумњичени В.М. оштетио је компанију “Дунав осигурање“ за  2.918.913 динара.

Такође, сумња се да је В.М. од јануара 2015. до јуна 2016. године, прибавио противправну имовинску корист од 100.770 динара, тако што је новац од наплаћених премија по основу закључених полиса од аутоодговорности компаније „Дунав осигурање“, који му је поверен у раду, присвојио за себе.

Другоосумњиченом Г.Р. на терет се ставља да је, лажно се представљајући као лице овлашћено за посредовање у регистрацији возила, доводио у заблуду осигуранике да су премије полисе осигурања компаније „Дунав осигурања“ за теретна моторна возила стандарне намене обрачунаване и плаћене за теретна моторна возила специјалне намене.

На тај начин, Г.Р. је разлику у премији од 1.754.657 динара присвојио за себе.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.


Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Великој Плани, ухапсили су пет особа осумњичених да су махинацијама са фалсификованим рачунима избегли плаћање пореза и оштетили буџет Републике Србије за 2.500.000 динара, као и друге повериоце.

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела оштећење поверилаца, пореска утаја и фалсификовање службене исправе ухапшена су одговорна лица привредног друштва „Анпего роад“ Г.Р. (1971) и С.П. (1974), одговорна лица  привредног друштва „Ацен“ Н.П. (1971) и В.П. (1972) и  овлашћени заступник „Пекара Лоолек“ И.Р. (1983).

Осумњичени  се терете да су током ове године, по претходном договору, у намери да оштете друге повериоце, на основу фалсификованих рачуна, са рачуна привредног друштва „Анпего роад“ на рачун привредног друштва “Ацен“ уплатили 12.861.487 динара.

Сумња се да су одмах по уплати, новац, у већем делу, вратили на руке одговорним лицима привредног друштва „Анпего роад“, чиме је избегнуто плаћање другим стварним повериоцима тог предузећа, као и плаћање пореза на остале приходе.

Такође се сумња да је други део новца пренет на рачун “Пекара Лоолек“.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.


Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у том граду, ухапсили су одговорно лице у књиговодственој агенцији “Биланс Мира“ В.П. (1974), због постојања основа сумње да је починила кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и пореска утаја.

Сумња се да је В.П.  од јануара 2012. до јула ове године, неовлашћено са рачуна својих клијената преносила новац на рачун своје књиговодствене агенције и свој рачун.

На тај начин, како се сумња,  В.П. је оштетила више привредних друштава и буџет Републике Србије за 8.000.000 динара.

Осумњичена је уз кривичну пријаву приведена надлежном тужилаштву.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/hapsenja-u-palanci-plani-i-smederevu-zbog-finansijskog-kriminala/

2 comments

    • ЈП ЈКП on 21/12/2017 at 21:59

    А јесу ли мало проверили рад и прилив тачније одлив новца по јавним предузећима у Смедеревској Паланци и околини? Када ће то да се претресе? Никад???

    • Miša on 21/12/2017 at 10:20

    Veliko angažovanje državnih organa Samo pohvale!

Komentari su onemogućeni.