ХАПШЕЊА У СМЕДЕРЕВУ ЗБОГ КРАЂА И ПРЕВАРЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања кривичних дела из области имовинских деликата, ухапсили су у више одвојених акција у претходних неколико дана 53 особе.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Н.И. (1969) због постојања основа сумње да је починио кривично дело превара.

Он се терети да је аутомобил марке „рено меган“, који је изнајмио у рентакар агенцији у Београду, продао оштећеном за 1.700 евра, представљајући му да се ради о возилу у његовом власништву.

Након тога, Н.И. је потом из рентакар агенције у Ковину изнајмио друго возило марке „рено меган“, које је намеравао да прода истом оштећеном за 1.500 евра, али га је полиција у томе спречила.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д.М. (2000) због постојања основа сумње да је починио три кривична дела тешка крађа.

Он се сумњичи да је подесним алатом обијао објекте продавница и предузећа и из њих однео боце са гасом, украсне лампионе, бојлер, бакарне електричне каблове, туш батерије, две спољне јединице за климу и другу робу, чиме је оштећенима нанео штету од око 480.000 динара.

Украдену робу, како се сумња, продао је на отпадима секундарних сировина.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

ПУ Смедерево

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/hapsenja-u-smederevu-zbog-kradja-i-prevare/