ХАПШЕЊЕ ЗБОГ НЕОВЛАШЋЕНОГ ДРЖАЊА ОРУЖЈА И ЕКСПЛОЗИВНОГ МАТЕРИЈАЛА

Припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са надлежним тужилаштвима у више одвојених акција у претходна три дана ухапсили су 21 особу осумњичену за трговину наркотицима и недозвољено поседовање и ношење оружја, запленили око 24 килограма различитих наркотика и одузели 17 пушака и 1.723 комада муниције. Међу њима је и један смедеревац.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Ж.П.К. (1964) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњичени се терети да је налегано набављао, размењивао и у породичној кући своје супруге држао већу количину аутоматског и другог ватреног оружја и муниције.

Полиција је приликом претреса, запленила две аутоматске пушке, ловачки карабин, 12 пиштоља, ваздушну пушку, два двогледа, сабљу, војну палицу, пет секирица, војни бајонет, оруђе ручне израде, дрвену  палицу са ланцем и куглом на крају, две мачете, два оптичка нишана, алуминијумски кофер са 65 нових ножева у футролама и око 200 метака различитог калибра.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/hapsenje-zbog-neovlascenog-drzanja-oruzja-i-eksplozivnog-materijala/