Početna » ХЕМИЈСКИ ВОЗ ЗА УКЛАЊАЊЕ РАСТИЊА ДУЖ ПРУГА КРЕЋЕ 9. МАЈА

ХЕМИЈСКИ ВОЗ ЗА УКЛАЊАЊЕ РАСТИЊА ДУЖ ПРУГА КРЕЋЕ 9. МАЈА

од Паланка данас
0 Коментар

„Инфраструктура железнице Србије“ у уторак,  9. маја 2023 започиње овогодишњу акцију редовног сузбијања вегетације дуж пруга широм Србије. Сузбијање вегетације спроводиће се током маја и јуна, а Хемијски воз уништаваће растиње са обе стране пруге на удаљености од пет и по метара од колосека.Прва траса на којој ће проћи 9. маја биће између Сенте и Суботице, да би дан касније (10.5.) био на релацији Суботица – Хоргош – државна граница.

Након ових траса Хемијски воз у првих десет дана уништаваће вегетацију на следећим пругама:

11. мај: Суботица – Сомбор

12. мај: Сомбор – Врбас

13. мај: Сомбор – Богојево – Сајлово – Нови Сад ранжирна

14. мај: Нови Сад ранжирна – Орловат – Орловат Стајалиште

15. мај: Инђија – Голубинци – Шид – државна граница

16. мај: Шид – Рума – Шабац – Доња Борина – Зворник

17. мај: Шабац,  Рума – Батајница – Остружница – Ресник

18. мај: Ресник – Раковицa.

Обезбеђене су довољне количине хербицида, а сусптанце којима ће се уклањати растиње дуж пруга нису опасне по здравље људи.

Акција укалања растиња поред пруга у зависности од временских прилика по правили увек почиње у овом периоду, јер је тада ова вегетација у фази интензивног пораста и листања.

Током хемијског третмана дуж пруга, пчелари би требало да зашптите своје кошнице, које се налазе у зони рада Хемијског воза.

Саобраћај Хемијског воза биће прилагођен временским условима, а о даљем распореду „Инфраструктура железница Србије“ благовремено ће обавештавати јавност.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept