ХЛАДНО И ВЕДРО БОЖИЋНО ЈУТРО У ПАЛАНЦИ

(Фото архива Паланка данас)

До среде (11.01.) на подручју Србије и Паланке веома хладно (ледени дани), јутарња температура од -18 до -10, локално и нижа, у планинским пределима око -25, највиша од -12 до -8 степени, од уторка у мањем порасту.
У Паланци веома хладно (ледени дани). Јутарња температура од -15 do -10, највиша oд -10 до -5 степени.

Ауто-мото савез Србије позвао је данас возаче да без преке потребе не крећу на пут, а да ако баш морају, то чине у најтоплијем делу дана и да обавезно користе зимску опрему.

Уведена је и забрана саобраћаја камионима са приколицом и шлеперима од Ниша ка Лесковцу и Владичином Хану и од Ниша ка Димитровграду.

У источној Србији пада снег праћен јаким ветром, али су сви планински превоји (Честобродице, Попадије, и Тресибаба) проходни, а у нижим пределима саобраћај је успорен због снега на коловозу.

Веће количине снежних падавина било је и на подручју Бачке, Великог Градишта, Ваљева, Лознице, Златибора, Kрушевца и Kопаоника, где возаче очекују слични зимски услови вожње, наводи АМСС.

Што се паланачких путева тиче, предузеће ПЗП Пожаревац и Нискоградња који су задужени за одржавање путева, имају довољно соли и ризле тако да су сви путеви проходни, мада због веома ниских температура на појединим деоницама има поледице на коловозу тако да је потребно бити изузетно опрезан и прилагодити брзину возила условима на путу. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/hladno-i-vedro-bozicno-jutro-u-palanci/