ХОТЕЛ „ПЛАНА“ ПОНОВО НА ЛИЦИТАЦИЈИ

hotel-plana-540x328Стечајни управник стечајног дужника АД за хотелијерство и угоститељство „Плана“ из Велике Плане огласио је продају непокретне и покретне имовине дужника јавним прикупљањем понуда за сутра 10. новембар.

На продају су понуђени хотел „Плана“ у Старом Селу, ловачка кућа, недовршени покривени базен, агрегатска станица, хидрографска кућица, спортска игралишта, објекти инфраструктуре, земљиште, као и покретна имовина.

Након две неуспеле продаје објављене током ове године нова је заказана за 10. новембар. Почетна цена је 25 милиона динара, док је депозит 24,5 милиона.  Иако се, судећи по висини одређеног депозита који је био сметња и у претходном покушају продаје,  не очекује скори завршетак поступка, од промене власника имовине нада се наплати потраживања више од стотину поверилаца – радника, пословних партнера и институција.

Измене закона о стечају, чији је нацрт од 10. октобра предмет јавне расправе, предвиђају да се убудуће стечајни поступак обустави без одлагања чим се намире сви повериоци. Колико ће измене закона допринети окончању овог стечајног поступка који траје дуже него што се очекивало, показаће време, а до тада значајно се умањује вредност капитала урушавањем објеката и уништавањем покретне и непокретне имовине стечајног дужника. Ресторан „Вожд“ у Радовањском лугу више не постоји, сравњен је са земљом, док су неки од објеката, као што је локал у улици Николе Пашића,  већ добили нове власнике на лицитацији.

п.м.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/hotel-plana-ponovo-na-licitaciji/