ХРИСТОВО ВАСКРСЕЊЕ-ПОБЕДА ЖИВОТА

Поштовани родитељи, уважене колеге, пријатељи наше школе, драги ученици, од срца вам честитамо Празник Христовог Васкрсења-Христос Васкрсе !!!

Порука коју вам данас шаљемо, разликује се од оних које сте навикли да добијате од нас, али не суштински, већ у начину на који желимо да вам се обратимо.

Наиме, слушајући пре неколико дана наша два будућа ученика какопевају песму која говори о Празнику Христовог Васкрсења, пожелео сам да ту своју емоцију поделим са свима који воле и поштују нас и нашу школу,

Песма се зове „Ускршње јутро“, аутор је Саша Божовић, дивно је отпевао дечији хор „Чаролија“, а текст гласи овако:

„Ускршње јутро када се јави

сваком на лицу осмех заблиста

данас је празник, данас се слави,

дан Васкрсења Исуса Христа…

Шарена јаја на столу стоје

У исплетеној корпи од прућа,

Свако од нас ће добити своје

остаће једно – наш чуваркућа…

Поздравимо Спаситеља,

његова је била жеља

да нас води љубав, вера, нада !

Човечанство нека цело

Исусово следи дело,

Христос Васкрс – Мир Божији нека влада!“

https://www.youtube.com/watch?v=8zddUAyyNgE&t=70s

Слушајући децу са којом љубављу певају, размишљајући о вери коју им је Спаситељ усадио у срца, осетио сам узбуђење и  схватио да је бити дете права привилегија. Привилеговани су потпуно заслужено, јер чистог срца излазе и пред Бога и пред нас људе. Гледајући са тог аспекта сваког нашег ђака или било које друго дете, као икону Божију, наша тежња да у „Школи будућности“ свакодневно радимо на стварању све бољих услова постаје потпуно оправдана, а труд исплатив.

Само такав, кроз очи Васкрслог Господа, поглед на децу, омогућава нама, наставницима и учитељима, правилан приступ према раду и мотивише нас да се издигнемо изнад свакодневних проблема и да фокусирани на своју струку и посао пружамо нашим ученицина, од себе оно најбоље, а све са циљем да изградимо образоване и квалитетне људе, који ће очувати и унапредити нашу дивну Србију.

Желимо вам од срца да празник Васкрсења Христовог вама и вашим најдражима донесе здравља, љубави и радости и ту привилегију да будете као деца, јер само такви можемо се надати бољој будућности.

Христос Васкрсе-Ваистину Васкрсе

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/hristovo-vaskrsenje-pobeda-zivota/