ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ДОНИРАЈ КРВ ЗА ПРЕСТО“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Паланачки Црвени крст нам је послао обавештење о хуманитарној акцији „Донирај крв за престо“ која ће бити одржана у Смедеревској Паланци.

„Гвоздени престо стиже у Београд као део акције добровољног давања крви у сусрет финалној сезони „Игре престола“ – само на ХБО.

Ликови из једне од најпопуларнијих серија у историји телевизије, „Игра престола“ (Гаме оф Тхронес), током претходних седам сезона много су пута крварили због своје борбе за Гвоздени престо.

У оквиру глобалне иницијативе „Донирај крв за престо„, ХБО у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и Црвеним крстом Србије позива фанове серије и све остале заинтересоване грађане да у сусрет финалној сезони која почиње 15. априла учине исто, тиме што ће се укључити у акцију добровољног давања крви.

Акција ће почети у суботу, 30. марта, на платоу испред Ушће СЦ, где ће посетиоци моћи да донирају крв од 10.00 до 17.00.

Гвоздени престо за све!
Све даваоце крви очекује поклон у виду јединствене мајице са мотивом из серије, а том приликом ће моћи и да се фотографишу на чувеном престолу, који ће током целог дана бити постављен на платоу.

Гвоздени престо ће бити отворен за фотографисање свим посетиоцима, док ће они који добровољно дају крв имати предност.

Након Београда, у оквиру акције „Донирај крв за престо“ поклонима са мотивима из „Игре престола“ ће у периоду од 1. до 5. априла бити награђени најхрабрији и најбржи фанови који донирају крв у још 10 градова у Србији, међу којима су Пожаревац, Смедерево, Чачак, Ваљево, Kраљево, Шабац, Петровац, Лозница, Смедеревска Паланка и Уб.

„Донирај крв за престо“ је део глобалне ХБО инцијативе „Блеед Фор Тхе Тхроне“, која ће бити реализована широм света – у САД, Норвешкој, Шведској, Јужној Африци, Kенији, Гани, Боцвани, Мађарској, Пољској, Румунији, Чешкој, Бугарској, Грчкој, Хрватској и Србији.

Игра престола – последња сезона
Заснована на серијалу романа епске фантастике Џорџа Р. Р. Мартина, „Игра престола” је епска прича о издаји и племенитости, смештена у земљу Вестерос, где лета и зиме трају годинама, а само је жеђ за моћи вечна.

Премијера финалне сезоне серије биће 15. априла, када ће прва епизода бити доступна путем ХБО ГО услуге, а истог дана ће бити емитована и на ХБО каналу – истовремено са америчком премијером у 3.00 и поново у 20.00.

У оквиру иницијативе „Донирај крв за престо“ најватренији фанови ове хит серије окупиће се са циљем да заједничким снагама допринесу превазилажењу несташица залиха крви у свету.

Без обзира на то за ког лика из серије навијате да победи и заузме Гвоздени престо, и ви можете доказати да сте херој достојан Вестероса тиме што ћете помоћи онима којима је то најпотребније.

Проверите да ли испуњавате основне услове за добровољно давање крви на сајту Института за трансфузију крви Србије.“

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/humanitarna-akcija-doniraj-krv-za-presto-u-smederevskoj-palanci/