ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА МАЛОГ МАТЕЈУ ОДРЖАЋЕ СЕ 8. ДЕЦЕМБРА (ВИДЕО)

uvs161128-001Наш суграђанин Матеја, је дете са посебним потребама. Од рођења траје његова борба за одрастањем и здрављем.

Након рођења Матеја је прве дане провео у инкубатору, након тога му констатују запушене јетрене канале због чега проводи још месец и по дана на Институту за мајку и дете. Након девет месеци очни лекар констатује да дете не види. Још под шоком од сазнања да дете неће видети родитеље, да ће живети у мраку, поново на Институту за мајку и дете долазе до сазнања да Матеји недостаје и хормон у штитној жлезди, хормон за раст…

За Матејине родитеље ту нема предаје они га уписују у специјалну школу у Земуну где Матеја одлично напредује. Међутим агонија се наставља, са четири и по године Матеја доживљава мождани удар од кога добија свакодневну епилепсију. Последњи проблем је био са левим стопалом које се кривило и због кога је Матеја у августу ове године оперисан. Као да се природа није довољно поиграла са њим, приликом отпуста из болнице добија погрешну лонгету и погрешне вежбе због којих опоравак не тече како треба. Родитељи не желе да криве никога због овога, нити да истерују неку правду, све што желе је да се њиховом детету пружи адекватно лечење и образовање.

Матеја има и шестнаестомесечну сестру тако да његовим родитељима Ани и Дејану није нимало лако. Ана мора да буде по цео дан поред деце док је Дејан тренутно без посла па се сналази како стигне и било би лепо да му неко понуди сталан посао, пошто у Паланци ситуација са запослењем није ни мало ружичаста. 

Како би бар на неки начин помогли Матеји 8. децембра биће одржан хуманитарни концерт у хали ОШ „Вук Караџић“. Организатор концерта је наша позната естрадна уметница Катарина Спасојевић, која је окупила своје пријатеље Звезде гранда и Пинкове звезде да заједно направе концерт и сав приход дају Матеји за лечење и школовање. Као што смо рекли концерт ће се одржати у четвртак 8. децембра од 20 часова, цена улазнице је 300 динара па својим доласком и куповином карте может помоћи једном малом бићу у његовој борби за одрастањем и животом.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/humanitarni-koncert-za-malog-mateju-odrzace-se-8-decembra-video/