ХВАЛА ЗА ДАТУ КРВ, 11. МАЈ НАЦИОНАЛНИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

 

Данас се обележава Национални дан добровољних давалаца крви. Национални дан добровољних давалаца крви обележава се 11. маја са циљем да подигне пажњу јавности о потребама које живот значе, као и да захвали свим добровољним даваоцима.

Добровољно давање крви једно је од јавних овлашћења Црвеног крста, а спада међу најхуманије акције које Црвени крст спроводи током читаве године. „Ово је прилика да се захвалимо свим хуманим даваоцима који драгоцену течност донирају на редовним акцијама добровољног давања крви, које Црвени крст Смедеревска Паланка организује у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије.

Хвала свима који су у претходном периоду налазили времена и у отежаним околностима , нашли начина и времена да дају крв. Грађани општине Смедеревска Паланка већ дуги низ година показују хуманост на делу, што говоре резултати прикупљених јединица крви.“ , стоји у допису паланачког Црвеног крста.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/hvala-za-datu-krv-11-maj-nacionalni-dan-dobrovoljnih-davalaca-krvi/