Početna » И ОВЕ ГОДИНЕ ПЕНЗИОНЕРИ БЕСПЛАТНО У БАЊЕ, УСКОРО ПОЧИЊЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ

И ОВЕ ГОДИНЕ ПЕНЗИОНЕРИ БЕСПЛАТНО У БАЊЕ, УСКОРО ПОЧИЊЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Управни одбор ПИО фонда донео је одлуку о трошковима рехабилитације корисника пензија и цени смештаја њихових пратилаца.
Финансијским планом ПИО фонда за 2023. годину, за друштвени стандард пензионера планирано је 698,4 милиона динара, што је за 7,5 одсто више у односу на претходну годину.

Kако је објављено на сајту Фонда ПИО, сходно овој одлуци, Фонд ће ускоро расписати оглас за подношење пријава за упућивање на бесплатну рехабилитацију.

У складу са правилником о друштвеном стандарду корисника пензија Фонда ПИО, за финансирање трошкова рехабилитације корисника пензија у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима издвајају се средства у висини од 85 одсто од укупних средстава намењених за друштвени стандард пензионера, што ове године износи 593,7 милиона динара.

Преосталих 15 одсто од укупног износа, односно 104,76 милиона динара, издваја се за преостала два вида друштвеног стандарда, односно за финансирање културних и спортско-рекреативних манифестација, чији је циљ подстицање интеграције старијих лица у друштво и солидарне помоћи корисницима пензија у пакетима са основним животним намирницама и средствима за хигијену, као и друге врсте помоћи, у циљу унапређења стандарда.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept