среда, мај 29, 2024
Početna » И ЗБОГ ОВОГА МОГУ ДА ВАС ВРАТЕ СА ГРАНИЦЕ: Да вам не преседне путовање проверите једну ставр

И ЗБОГ ОВОГА МОГУ ДА ВАС ВРАТЕ СА ГРАНИЦЕ: Да вам не преседне путовање проверите једну ставр

У СЛУЧАЈУ да сте овог лета планирали путовање у иностранство, морате да знате да постоје ситуације у којима вам царина неће дозволити да пређете границу.

од Паланка данас
0 Коментар

Листа разлога, односно неизмирених прекршаја, заиста је дуга. За почетак, у случају да нисте платили казну за непрописно паркирање у саобраћају – нећете моћи да напустите земљу.

Адвокат Немања Родић рекао је да што се тиче прекршајног налога, он није коначан извршан моментом достављања.– Он постаје коначан извршан тек у две ситуације – прва је где се ви као прималац налога држите пасивно и не радите ништа поводом тога, а друга ситауција је у случају одлуке суда након пријема налога имате опционо могућност избора. Ако сматрате да сте извршили одређени прекршај, можете извршити уплату новчаног износа и тако се решити проблема, док уколико сматрате да нисте извршили прекршај, можете се обратити суду са захтевом за судско одлучивање у одређеном року и доћи у позицију да се води судски поступак – казао је Родић и додао:

– У ситуацији када постајете условно речено лице са потернице, то није лака процедура, зато што мора да се догоди сплет околности. Након коначности извршности прекршајног налога дешава се ситација да ваша обавеза више није инструкциона него постаје обавезујућа. Сходном применом закона о извршењу кривичних санкција који се примењује у прекршајном поступку новчана казна од стране суда може бити замењена казном затвора самим тим, пошто сте већ осуђени на казну затвора, морате ту казну одслужити уколико суд не може да вас пронађе, односно надлежни орган расписује потерницу за вама где сваки службеник који је надлежан у тој области може да вас задржи, испита основ по коме је расписана потерница и поступи по њој.

Родић је навео и да казну можемо платити и након тог рока.

– Битно је водити рачуна која је фаза поступка, ако је ранија фаза, па нисмо дошли до суда, ви можете извршити уплату новчане казне и решити проблем, док ако сте дошли у фазу поступка пред судом, морате се прво обратити суду, истражити фазу поступка да бисте знали који су следећи кораци, нарочито због обавештавања суда писаним путем о чињеници да сте платили казну, јер често иако електронски ситем постоји, најбоље је доставити папир, доказ о уплати.

(Прва)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept