„ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА-СПОРТ ЗА СВЕ“ СПОРТСКА МАНИФЕСТАЦИЈА ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Учесници манифестације из Велике Плане

Више стотина деце и младих са различитим врстама сметњи у развоју и инвалидитета је у четвртак 6. децембра, у хали Пионир имало прилику да са својим другарима ужива у спортском дану и да се опроба у играма без граница, кошарци у колицима, седећој одбојци, бадминтону, голфу, голбалу, теквонду, веслању, стоном тенису, пикаду, и другим спортовима.

Са децом предшколског и школског узраста дружили су се и наши трофејни параолимпијци, а Драженко Митровић, један од најуспешнијих параолимпијаца, свечано је отворио манифестацију.“Спорт за све”, као јединствена манифестација за дружење деце са и без сметњи у развоју и инвалидитета, има за циљ да промовише и подстиче значај спорта и физичке културе и инклузивни приступ као битан део система друштвених вредности заједнице.
Вредна сарадња Спортског савеза особа са инвалидитетом (СОСИБ), Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту Београда и УНИЦЕФ-а већ је донела позитивне промене у Београду, захваљујући финансијској подршци НЦР Фондације. Иницијатива је проширена и на општине и градове Ћићевац, Велика Плана, Суботица, Прибој, Нови Сад и Алексинац.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/igre-bez-granica-sport-za-sve-sportska-manifestacija-povodom-medjunarodnog-dana-osoba-sa-invaliditetom/