ИНСПЕКЦИЈЕ У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ ИЗРЕКЛЕ 31 ПРЕКРШАЈНИ НАЛОГ

Редовни састанак начелнице и инспектора о вршењу управних надзора у борби против епидемије
​Дана 25. октобра 2021. године др Јасна Аврамовић, начелница Подунавског управног округа, одржала је редовни састанак са инспекторима о вршењу управних надзора у борби против заразне болести ковид 19.

Састанку су поред начелнице присуствовали Драгица Павловић, руководилац Групе санитарне инспекције, Раде Васовић, шеф Одсека тржишне инспекције, Обрад Ђорђевић, начелник Одељења за рад и радне односе, Александар Анастасијевић, ветеринарски инспектор, Данијел Николић, просветни саветник Школске управе, и Љубан Митрески, шеф Одсека општих послова у Стручној служби Подунавског управног округа Смедерево.
​На састанку су најпре начелници одељења и шефови одсека окружних подручних јединица ресорних министарстава поднели начелници Округа извештаје о реализацији плана управних надзора у борби против заразне болести ковид 19 за период од 18. 10. 2021. до 24. 10. 2021. године, са посебним освртом на управне надзоре у периоду продуженог викенда, од 22. 10. до 24. 10. 2021. године.
Констатовано је да је, у условима постојећег броја запослених у републичким инспекцијским органима и инспекцијским службама локалних самоуправа Подунавског управног округа, План надзора за наведени период реализован. Извршено је укупно 417 управних надзора за територију локалних самоуправа Подунавског управног округа, што представља повећање у односу на прошлу недељу. Изречен је укупно 31 прекршајни налог.
​У поступку управног надзора над применом противепидемијских мера, у складу са донетом новом Уредбом у борби против заразне болести ковид 19, која прописује контролу ковид дигиталних сертификата у угоститељским објектима након 22 часа, током продуженог викенда инспектори санитарне, тржишне, туристичке, ветеринарске инспекција и инспекције рада вршили су координационе инспекцијске надзоре, уз учешће комуналне инспекције Градске управе у Смедереву и асистенцију припадника Полицијске управе у Смедереву.
​Извршено је укупно 27 инспекцијских управних надзора у борби против заразне болести ковид 19, изречено је укупно 9 прекршајних налога, од којих један од 150.000,00 динара и осам од по 5.000,00 динара.
​Санитарна инспекција је са туристичком инспекцијом, при координисаном инспекцијском надзору, изрекла прекршајни налог у износу од 150.000,00 динара и извршила пражњење угоститељског објекта ,,Максимус“ у Смедереву због непоштовања противепидемијских мера.
​На одржаном састанку је поднет и извештај о епидемиолошкој ситуацији у основним и средњим школама и предшколским установама на територији локалних самоуправама Подунавског управног округа.
​Уз учешће у мањем обиму у координисаним инспекцијским надзорима над применом противепидемијских мера, ветеринарска инспекција је у претходном периоду у већем обиму предузимала мере у борби против заразне болести ,,афричка куга“, будући да су уочени случајеви ове заразне болести код свиња на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа. Такође, на састанку су присутни информисани о тренутној епидемиолошкој ситуацији у вези са заразном болешћу птичјег грипа чији случајеви нису уочени на територији Округа.
​Координациона комисија и Радна група су редовно извештавани о броју управних надзора кроз дневне извештаје од стране надлежних служби Округа, а са истом праксом наставиће се и у наредном периоду.
​По другој тачки Дневног реда на састанку, др Јасна Аврамовић, начелница Подунавског управног округа, известила је присутне о томе да је дана 22. октобра 2021. године Влада Републике Србије донела нову Уредбу о допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид 19, а Радна група Инструкцију за поступање овлашћених инспекцијских служби и комуналне милиције за примену нове Уредбе.
​На основу дописа Радне групе за сузбијање ширења вируса ковид 19, управни надзори инспекцијских служби вршиће се уз стриктно поштовање наведене Уредбе и Инструкције.
​На крају, на основу дописа Радне групе, нове Уредбе и Инструкције, као и на основу достављених предлога републичких инспекцијских органа и инспекцијских органа локалних самоуправа Подунавског управног округа сачињен је План надзора за период од 25. октобра до 31. октобра 2021. године по којем ће поступати инспекцијске службе Округа.
Извор: Подунавски управни округ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/inspekcije-u-podunavskom-okrugu-izrekle-31-prekrsajni-nalog/