ИНСТИТУТ ГОША УСПЕШНО СПРОВЕО ОБУКУ ЗА ЗАВАРИВАЧЕ У ПОЖАРЕВЦУ

У оквиру пројекта „Нова шанса за младе“ који је финансирало Министарство омладине и спорта, у Пожаревцу је у среду 19. фебруара одржана завршна конференција на којој је 40 младих добило сертификате за успешно завршен процес обуке за завариваче.

На тај начин су стекли знање које им је значајно увећало могућност запошљавања у индустрији у којој постоје потребе за радном снагом. Завршној свечаности су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, Мирко Личина, генерални директор Института „Гоша“ који је спровео обуку, као и челни људи предузећа која планирају да запосле младе завариваче.
Током два месеца и 200 школских часова, обуку полазника из Пожаревца је водило шест инструктора из института “Гоша”, лиценцираног за издавање међународно признатих сертификата, за шесторо нових заваривача из Пожаревца посао је већ обезбеђен, а за преостала 34 је уговорен пробни рад по фирмама широм Србије.
Фото: Министарство омладине и спорта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/institut-gosa-uspesno-sproveo-obuku-za-zavarivace-u-pozarevcu/