ИНСТИТУТ ЗА ПОВРТАРСТВО У СМЕД. ПАЛАНЦИ УСПОСТАВЉА САРАДЊУ СА ВИСОКООБРАЗОВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

Директор Института за повртарство у Смедеревској Паланци, др Алмир Муховић, пружа снажну подршку успостављању научне сарадње Института за повртарство са признатим високообразованим институцијама.

Тим поводом је прошле недеље, у Паланци, одржан састанак са делегацијом Биолошког факултета Универзитета у Београду. Редовни професор др Ђорђе Фира, виши научни сарадник др Ивица Димкић, маст.мол.биол. Милош Џебрић и мол.биол. Дејан Лазић, са Биолошког факултета, разговарали су са директором др Муховићем и нашим истраживачима докторантом маст.инж Иваном Живковић и др Миланом Угриновићем.
Др Муховић је нагласио да Институт настоји да успостави добру сарадњу са другим научним установама и истраживачким центрима, изразивши и личну жељу да се у будућности оствари сарадња кроз покретање заједничких научноистраживачких пројеката и пословно-техничке сарадње.
Договорени су конкретни облици научне сарадње Института за повртарство и Биолошког факултета Универзитета у Београду: усавршавање, учење на пољу фитопатологије, омогућена је детерминација и секвенционисање колекције гљива и бактерија изолованих са наших повртарских врста, на основу добре научне праксе.
Научни радници са Биолошког факултета су у склопу посете обишли огледно поље Института, објекте заштићеног простора, као и лабораторије које представљају кључни предуслов за будућу реализацију планираног научноистраживачког рада.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/institut-za-povrtarstvo-u-smed-palanci-uspostavlja-saradnju-sa-visokoobrazovnim-institucijama/