ИСКЉУЧЕЊА ИЗ САОБРАЋАЈА ЗБОГ НАСИЛНИЧКЕ И ВОЖЊЕ ПОД ДЕЈСТВОМ НАРКОТИКА

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у току прошле седмице искључили су из саобраћаја 20 возача због учињеног прекршаја насилничке вожње и 29 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Kада је реч о насилничкој вожњи, 16 возача искључено је из саобраћаја због управљања возилом у стању потпуне алкохолисаности, док су два возача искључена из саобраћаја због више пролазака на црвено светло семафора у размаку мањем од 10 минута. Такође, један возач искључен је из саобраћаја због претицања колоне возила преко пуне линије, а један јер је на ауто-путу Шид-Београд, у Сурчину, управљао возилом брзином од 224,5 километaра на час.

Шест возача који су искључени из саобраћаја због насилничке вожње истовремено су чинили и друге прекршаје, од којих је четворо управљало возилом без возачке дозволе.

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због насилничке вожње у Београду, укупно седам.

Kада је реч о управљању возилом под дејством психоактиивних супстанци, 15 возача искључено је из саобраћаја због управљања возилом под дејством канабиса, три возача искључена су из саобраћаја због управљања возилом под дејством кокаина. Код седам возача контролом је утврђено присуство више врста психоактивних супстанци у организму. Једанаест возача који су искључени из саобраћаја због овог прекршаја истовремено су чинили и друге прекршаје. Једанаест возача који су искључени из саобраћаја били су млађи од 24 године, од чега су два возача били малолетни.

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци у Београду, укупно 12, док су у Kрагујевцу, Kрушевцу и Суботици из саобраћаја искључена по три возача.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/iskljucenja-iz-saobracaja-zbog-nasilnicke-i-voznje-pod-dejstvom-narkotika/