ИСПЛАТА 20 ЕВРА ПОМОЋИ ПОЧИЊЕ 7. ДЕЦЕМБРА

Додатних 20 евра помоћи државе ће прво бити уплаћено пензионерима, корисницима социјалне заштите и особама које издржавају казне – 7. децембра, док ће 8. и 9. децембра 20 евра добити остали грађани, рекао је за РТС министар финансија Синиша Мали.

Напоменуо је да се смиривање инфлације, која је према пројекцијама на горњој граници, очекује у другом кварталу следеће године.

Министар финансија Синиша Мали је рекао да пријава за додатних 20 евра почиње данас и да ће за ту помоћ моћи да се пријаве сви грађани који се нису пријавили за претходну помоћ, док сви који су добили по 30 евра у мају и новембру не морају да се пријаве.

– Ми смо ову пријаву отворили за оне који су у међувремену постали пунолетни, који су добили држављанство, пребивалиште, који су се предомислили да ипак хоће да добију део помоћи од државе. Ја сам у осам сати добио информацију да се 3.500 грађана пријавило за ову помоћ – казао је Мали.

Истакао је да ће помоћ прво бити уплаћена пензионерима, корисницима социјалне заштите и особама које издржавају казне – 7. децембра, док ће 8. и 9. децембра 20 евра добити остали грађани.

– Осам милијарди евра смо укупно уложили да помогнемо нашој привреди, да помогнемо грађанима Србије. Свако обећање које смо дали исплатили смо и испунили смо и у дан и у динар. Зато имамо планирану и пројектовану стопу раста од преко седам одсто за ову годину, а с друге стране смо сачували макроекономску стабилност – навео је Мали.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/isplata-20-evra-pomoci-pocinje-7-decembra/