Početna » ИСПЛАТА ДО 19. ДЕЦЕМБРА, ЗА ДВА ДАНА ПРИЈАВИЛО СЕ 607.000 МЛАДИХ ЗА 5000 ДИНАРА

ИСПЛАТА ДО 19. ДЕЦЕМБРА, ЗА ДВА ДАНА ПРИЈАВИЛО СЕ 607.000 МЛАДИХ ЗА 5000 ДИНАРА

За прва два дана пријавило 607.000 младих за помоћ државе од 5.000 динара, рекао је министар финансије Синиша Мали јутрос гостујући у јутарњем програму телевизије Прва и позвао све младе од 16 до 29 година да се пријаве за ову помоћ.

Желимо да дамо подршку у овим тешким временима. Ове године три пута помажемо наше младе, а за ову трећу помоћ издвојили смо око шест милијдарди динара у буџету, истакао је Мали. Додао је да ће исплата 5.000 динара кренути већ 16. децембра, а да очекује да ће држава свима исплатити најкасније до 19. децембра.

Услов за добијање помоћи је да млади имају од навршених 16 до навршених 29 година на дан 20. новембра 2022. године, односно када је ступио на снагу Закон о привременом регистру држављана Републике Србије, да су држављани Србије и да имају пребивалиште на њеној територији.

Након уношења основних личних података на порталу Управе за трезор (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће им заведена пријава, чији ће статус ту моћи и да провере. Да би добили новац, потребно је да се сви млади пријаве, без обзира на то да ли су се раније пријављивали за помоћ коју је држава давала, и да у тренутку пријаве имају важећу личну карту.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept