Početna » ИСТИЧЕ РОК: Још данас и сутра предајте оружје без последица – грађани досад донели више од 78.000 комада

ИСТИЧЕ РОК: Још данас и сутра предајте оружје без последица – грађани досад донели више од 78.000 комада

МЕСЕЦ дана је прошло од почетка акције "Предај оружје". Бојана Отовић Пјановић из Министарства унутрашњих послова рекла је да грађани оружје могу предати још данас и сутра.

од Паланка данас
0 Коментар

Бојана Отовић Пјановић наводи да су од почетка акције предата 78.103 комада оружја, од чега је 57.651 комад оружја, а 20.451 комад минско-експлозивних средстава.

Додала је да је предат и 2.692.641 комад муниције.– Ако сагледамо просек за ових месец дана, рекла бих да је, с обзиром на то да је дан пре тога, 5. јуна, предато 68.301 комад оружја, да смо у овом претпоследњем дану достигли највећи број комада предатог оружја, а то је 10.000 – рекла је Бојана Отовић Пјановић.

Подсетила је да грађани оружје могу предати без икакве кривичне одговорности, без потребе да се легитимишу и остављања података о себи и доказивања порекла оружја.

Осим тога, како је додала, грађани могу да позову полицијске службенике на адресу и тако предају оружје.

Напоменула је да је једина разлика у вези са оружјем које је остало у поседу након смрти власника и објаснила да у том случају грађани морају да оставе податке.

– Законски рок је 45 дана да се оружје преда по последњој адреси пребивалишта власника тог оружја. То грађани нису учинили, што се показало у овом поступку легализације. Једино ти грађани морају оставити своје податке, зато што се оружје оставља у најближој полицијској станици на чување – објаснила је Отовић Пјановићева.

Истакла је да грађани не морају да брину и да се то оружје чува у складу са свим прописима.

Бојана Отовић Пјановић је истакла да, према последњим информацијама којима располаже, рок за предају оружја неће бити продужен.

(РТС)

 

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept