Početna » ИСТРАЖИВАЊЕ О РИЗИКУ СТРАДАЊА СТАНОВНИШТВА У САОБРАЋАЈУ У СРБИЈИ

ИСТРАЖИВАЊЕ О РИЗИКУ СТРАДАЊА СТАНОВНИШТВА У САОБРАЋАЈУ У СРБИЈИ

од Паланка данас
0 Коментар

Агенција за безбедност саобраћаја је реализовала истраживање ризика страдања становништва у саобраћају по полицијским управама, градовима и општинама у Републици Србији на основу података о саобраћајним незгодама и њиховим последицама, које су се догодиле у периоду од 2019. до 2021. године, а у односу на укупан број становника на посматраним територијалним јединицама.

Величине ризика страдања у саобраћају су представљене на мапама општина и градова, односно полицијских управа, у пет различитих боја, тј. пет класа ризика (од најмање до највише вредности ризика), што даје могућност међусобног поређења општина и градова, односно полицијских управа. Такође, на картама са вредностима јавног ризика представљено је и да ли је дошло до његовог повећања или смањења у односу на претходну, 2020. годину.Посматрано по јавном пондерисаном ризику страдања у саобраћајним незгодама у 2021. години, као најнебезбедније полицијске управе издвајају се: Сомбор, Сремска Митровица, Шабац, Ваљево, Ужице, Пожаревац, Зајечар и Kраљево.

Осим укупног ризика страдања становништва у саобраћајним незгодама, утврђен је ризик страдања за сваку од категорија учесника у саобраћају (деца, млади, старија лица, пешаци, бициклисти, мотоциклисти и мопедисти, трактористи и др.), за претходни трогодишњи период (од 2019. до 2021. године).

Утврђено је да пешаци имају највећи ризик страдања у следећим општинама и градовима: Савском Венцу, Старом Граду, Сурчину, Барајеву, Лозници, Владимирцима, Лајковцу, Лапову, Варварину и Ћићевцу. Бициклисти имају највећи ризик страдања у Војводини, затим у Великом Градишту, Малом Црнићу, Жабарима, Лапову, Баточини, Дољевцу и Лесковцу, а моторизовани двоточкаши у: Житишту, Пландишту, Kоцељеви, Kучеву, Kнићу, Мерошини, Дољевцу, Сврљигу и Белој Паланци.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept