уторак, мај 28, 2024
Početna » ИЗ ПИО ФОНДА СТИЖУ ДОБРЕ ВЕСТИ Нове погодности ЗА ОНЕ који нису остварили БЕСПЛАТНУ рехабилитацију

ИЗ ПИО ФОНДА СТИЖУ ДОБРЕ ВЕСТИ Нове погодности ЗА ОНЕ који нису остварили БЕСПЛАТНУ рехабилитацију

За кориснике који нису остварили право на бесплатну рехабилитацију у овој години преко РФ ПИО, већина бања и даље нуди опцију плаћања на рате, могућност плаћања путем административне забране, као и додатни попуст за кориснике пензионерских картица.

од Паланка данас
0 Коментар

Како подсећају из Фонда ПИО, да би корисник остварио плаћање путем административне забране, потребно је да контактира изабрану бању ради договора о термину боравка, свим потребним терапијама, као и о категорији собе.Приликом пријаве на рецепцији уз личну карту се прилаже и последњи чек од пензије, односно пензионерска картица.

Такође, већина бања уважава ваучере Владе Републике Србије за летовање у Србији (у вредности од 10.000 динара, за колико се цена смештаја умањује), који се могу користити искључиво за услуге смештаја у трајању од најмање пет ноћења.

На овогодишњем конкурсу за бесплатан десетодневни боравак у бањама, уз пратоце коме је то потребно, било је чак 60.000 пријављених пензионера, а ово право је остварило је 22.089 њих, укључујући пратиоце.

Право да се јаве на оглас имали су сви корисници пензија који, осим пензије која је до 39.850 динара, немају друга лична примања и који нису користили рехабилитацију почев од огласа за 2020. годину.

Иначе, за финансирање трошкова рехабилитације корисника пензија у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима издвајоно је у Фонду ПИО 1,05 милијарди динара, што је омогућило да знатно више пензионера оде у бање као и да пратиоце могу да поведу сви којима су они потребни.

ПензионерPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept