ИЗАШЛЕ ЗБИРКЕ ЗАДАТАКА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРА

Збирке задатака из српског, односно матерњег језика, математике и комбинованог теста за припрему ђака који полажу малу матуру су одштампане и могу се купити од данас у књижарама „Просветног прегледа” и другим књижарама широм Србије или поузећем. Збирке су драгоцена помоћ осмацима да што боље провере знање пре коначног изласка на испитни мегдан у јуну јер им приближавају модел задатака који ће се наћи на завршном испиту.

Свака збирка садржи по 450 задатака – једна петина је нова у односу на претходну годину и сви су распоређени на основни, средњи и напредни ниво. На крају публикација, које је припремио Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, налазе се решења. Збирке су штампане и на језицима националних мањина.

Све три збирке коштају као и прошле године, 670 динара, а појединачно, цена Збирке за српски (матерњи) износи 300 динара, за математику 190, док ће се Збирка задатака за комбиновани тест продавати за 180 динара. Осмаци који желе да вежбају задатке и питања који су били на тестовима претходних година могу да их купе по цени од 200 динара.

Политика

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/izasle-zbirke-zadataka-za-polaganje-male-matura/