ИЗБОР КАНДИДАТА ЗА МОЈУ ПРВУ ПЛАТУ ДО 30. НОВЕМБРА

smart

Послодавци који учествују у програму „Моја прва плата“, до 30. новембра могу да реализују коначан избор пријављених кандидата, обавестила је данас Национална служба за запошљавање.

Рок за повезивање и коначан избор кандидата који је за послодавце из приватног сектора отпочео 1. новембра, продужава се до краја месеца, до када траје и за послодавце из јавног сектора који га од данас, 16. новембра, започињу.

У року од 15 дана од дана завршетка избора кандидата, биће формиране коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима, које ће бити доступне на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Тројни уговор између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, потписиваће се у наредној, четвртој фази реализације програма у року од 15 дана од дана формирања коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима.

Програмом подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“ младима без радног искуства се омогућава да обаве праксу на конкретним пословима код послодаваца, стекну знања, вештине и компетенције за рад и тако повећају могућности за запошљавање.

Планирано је укључивање до 10.000 младих до 30 година, са средњим и високим образовањем, који су без радног искуства или са радним искуством краћим од пола године месеци стеченим на пословима у оквиру нивоа образовања са којим конкуришу. Услов за младе је да се налазе се на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање.

Програм „Моја прва плата“ се реализује без заснивања радног односа у трајању од девет месеци, током којих НСЗ младима са средњим образовањем исплаћује месечну новчану накнаду од 22.000 динара, а младима са високим образовањем 26.000 динара.

Младима укљученим у програм НСЗ уплаћује и допринос за случај повреде на раду и професионалне болести.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/izbor-kandidata-za-moju-prvu-platu-do-30-novembra/