ИЗБОРИ У СРБИЈИ 22. МАРТА 2020. ГОДИНЕ !?

Откривамо кад ћемо следеће године на гласање и шта ћемо бирати. Редовни парламентарни избори, као и локални где им је време, одржаће се следеће године у марту, више пута је то најавио председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић.

Kако Еспресо.рс ексклузивно сазнаје, они ће се одржати у недељу 22. марта 2020. године.

Kако за наш портал каже извор близак власти, грађани ће изаћи на биралишта, како би изабрали нову владу на велики православни празник Младенци.

– Kоначну одлуку о датуму избора донеће председник Вучић и СНС, после седница органа напредњака које су планиране да се одрже у другој половини септембра. Тад би врх СНС требао да све анализира, добије јаснију слику и донесе одлуку о изборима. За сада се гађа 22. март, а најкасније би се све могло померити недељу дана касније тачније 29. марта – тврди наш извор.

Према његовим речима, поједине странке у власти су већ добиле инструкције да се спремају за изборе, полако се подиже страначка инфраструктура и загрева атмосфера.

– Потпуно је јасно да су странке већ кренуле у спремање кампања. Ово су јако важни избори, јер поред парламентарних одржаће се и локални избори, те није искључено да у појединим местима СНС, СПС и друге странке из владајуће коалиције изађу на истој листи – каже наш извор.

Да се заиста спремају седнице врха СНС на којима ће бити разговора о свему, па и о коалиционим партнерима, потврдио је и први поеративац напредњака Дарко Глишић:

– На јесен ћемо све детаљно анализирати и имати одлуку ко заслужује да се нађе на листи коју ће предводити Александар Вучић.

С друге стране, опозиција још увек вага да ли ће изаћи на изборе или ће их бојкотовати, а њихову коначну одлуку, како су више пута поновили, такође треба очекивати у септембру.

Извор: еспресо

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/izbori-u-srbiji-22-marta-2020-godine/