ИЗБОРИ ЗА НАЦИОНАЛНЕ САВЕТЕ ЗА САДА БЕЗ НЕПРАВИЛНОСТИ

Изборни процес за националне савете националних мањина за сада протиче без неправилности, саопштила је Републичка изборна комисија.  Свих 926 бирачких места за непосредне изборе за чланове националних савета националних мањина отворена су на време, у 7.00 часова.

Сви бирачи уписани у посебне бирачке спискове, њих 467.545, на непосредним изборима за чланове националних савета националних мањина могу да гласају до 20 часова.

Данас се у Србији одржавају избори за чланове националних савета националних мањина на којима 18 националних мањина своје представнике у националним саветима бирају на непосредним изборима, док четири националне мањине представнике бирају путем електорских скупштина, напомиње РИК у саопштењу.

У Смедеревској Паланци бирачко место је такође отворено на време и изборни поступак се спроводи по закону без икаквих проблема. Своје гласачко право у нашој општини имају 596 припадника националних мањина од тог броја најбројнија је ромска национална мањина која има 580 гласача, потом следе словеначка, румунска, украјинска, немачка, грчка, влашка, бугарска и бошњачка национална мањина.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/izbori-za-nacionalne-savete-za-sada-bez-nepravilnosti/