Početna » ИЗГУБЉЕНА ЛИЧНА КАРТА: Колико ће Вас то коштати?

ИЗГУБЉЕНА ЛИЧНА КАРТА: Колико ће Вас то коштати?

од Паланка данас
0 Коментар

У случају губљења личне карте пријава нестанка се, без одлагања, врши у организационој јединици МУП-а по месту свог пребивалишта, која ће нестали лични документ прогласити неважећим, одмах након извршене новчане уплате.Проглашавање личне карте невалидном обавиће се на званинчној презентацији Министарства унутрашњих послова. Грађани су дужни да плате репбуличку административну таксу у износу од 900 динара. За замену личне карте, путем еЗаказивања, такса износи 1,154.80 динара.

Уколико треба да извадите нову личну карту или пасош, а пунолетан сте држављанин Србије, можете да избегнете чекање и закажете термин онлине за себе и до 4 члана Ваше уже породице. Ако је Ваше дете малолетно, термин заказујете на своје име. Термин се заказује до 30 дана унапред. Списак полицијских станица у Србији где функционише еЗаказивање можете погледати на овом линку.

На заказани термин треба да понесете истеклу личну карту и пасош, као и уплаћене таксе. Све детаље, као и примере уплатница можете видети овде за личну карту, а овде за пасош.

Једна битна информација у вези са плаћањем унапред – неке установе не примају уплатнице плаћене преко еБанкинга јер нису оверене печатом, па је препорука да уплатите на шалтеру у било којој Пошти или банци. Добра страна плаћања на овај начин је што Вам није потребан рачун у банци у Србији како бисте извршили ову уплату (ако се после низа година враћате у Србију и немате активан банковни рачун), већ је можете извршити готовински или путем картице стране банке директно на шалтеру. Уколико сте већ уплатили преко интернета, довољно је да у пословници Ваше банке однесете одштампану потврду о уплати и они ће Вам је оверити. Наравно, овде Вам могу бити од помоћи и породица или пријатељи који унапред могу извршити уплату за Вас тако да када допутујете, заиста нема других корака које треба да извршите пре одласка у полицијску станицу ради вађења нових личних докумената.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept