ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У СКЛОПУ ПРОЈЕКТА „ЗДРАВИ СТИЛОВИ ЖИВОТА МЛАДИХ“

У фоајеу Културног центра у Смед. Паланци постављена је тематска ИЗЛОЖБА фотографија, а у оквиру реализације програма Млади су закон, односно пројекта „Здрави стилови живота младих“, који је креирала омладинска група „Млади активисти“, уз помоћ Канцеларије за младе Смед. Паланка.

Изложбу чине фотографије чији аутори су, већином, чланови омладинске групе. Истакнути су неки од најчешћих проблема у навикама младих. На фотографијама су паралелно приказани негативни и позитивни примери, а који се углавном тичу начина исхране, прекомерне употребе мобилних телефона и рачунара, боравка у загушљивом простору, недовољне физичке активности итд. Поменуте теме су изузетно важне и треба их отворити пред што већим бројем младих, али и старијих, који такође могу и морају да подстакну здраве навике и здраве животне стилове код младих.

Ову ИЗЛОЖБУ ће у наредних неколико месеци видети велики број посетилаца Културног центра (сви који посећују биоскопске и позоришне представе и друге садржаје). Циљ и јесте управо то, да се што већи број младих и старијих особа сусретне са начином живота и навикама младих.
– Ово је једна од неколико разнородних активности које су планиране пројектом „Здрави стилови живота младих“. Осим изложбе фотографија ту су – презентација у „Рower Point-u“ намењена младима све три паланачке средње и неколико основних школа, радионице, боравак и предавања у природи итд.
– Све наведене пројектне активности укључују значајан број младих, који се тако подстичу да на другачији и активнији начин размишљају о себи, свом здрављу, свакодневним навикама …
– Омладински волонтерски пројекат “ Здрави стилови живота младих “ спроводи омладинска група „Млади активисти“ уз подршку Ресурс центра „Омладина Јазас-а Пожаревац“ у оквиру пројекта „МЛАДИ СУ ЗАКОН – Браничевски и Подунавски округ“, финансира Министарство омладине и спорта. Природни партнер пројекта је, кроз разне видове конкретне и стратешке подршке, и Канцеларија за младе Смед. Паланка, као локална испостава Министарства омладине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/izlozba-fotografija-u-sklopu-projekta-zdravi-stilovi-zivota-mladih/