Početna » ИЗМЕНЕ ОД НАРЕДНЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Ево који су НОВИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ; Лакше до одабира каријере

ИЗМЕНЕ ОД НАРЕДНЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Ево који су НОВИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ; Лакше до одабира каријере

У Србији ће у новој школској години, почети реализација 30 нових планова и програма наставе и учења за образовне профиле стручног образовања у различитим подручјима рада.

од Паланка данас
0 Коментар

Неки од ових планова и програма ће први пут ће бити уведени у систем стручног образовања у нашој земљи, а то су профили пољопривредни техничар дигиталних технологија и прехрамбено-биотехнолошки техничар. Неки предмети су, како је објаснила министарка просвете Славица Ђукић Дејановић, иновирани и осавремењени.Нови програми су повезали сродне дисциплине, модернизовани су и уклопљени у савремене тржишне тенденције и, према речима министарке, представљају добар одговор образовног система на будуће потребе за радном снагом и добар избор младима у смислу будуће каријере.

Настава и учење у дуалном моделу образовања спроводиће се на два места, у школи и у компанији. Ученици ће кроз теоријску наставу и вежбе у школи и учење кроз рад у компанији, истакла је министарка, стећи знања и вештине, али и ставове и однос према раду.

Квалификована радна снага, како је закљућила министарка, представља кључ економског развоја и конкурентности сваке земље.

Фото МЕШ ГошаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept