ИЗМЕНЕ САОБРАЋАЈА НА БАРСКОЈ ПРУЗИ И КА УЖИЦУ И НИШУ

Железнички саобраћај из Београда ка Ужицу, Нишу и Бару биће измењен од 6. до 12. августа због радова на путном прелазу и замени скретница на железничкој станици у приградском београдском насељу Ресник, саопштило је данас предузеће „Инфраструктуре железнице Србије“.

Сви поласци и доласци возова биће измештени са станице Београд центар у Лазаревац, Лапово, Младеновац и Бела Река, а за путнике ће од почетне, односно до крајње станице у Топчидеру или Београд центру бити организован аутобуски саобраћај, наведено је у саопштењу.

У међународном путничком железничком саобраћају возови који саобраћају између Топчидера и Солуна, односно Софије, од 7. до 12. августа уместо преко Младеновца ићи ће пругом преко Мале Крсне, односно деоницом Велика Плана – Мала Крсна – Раковица.

Воз који полази из Бара за Топчидер у 8.20 од 7. до 9. августа саобраћаће само до Лазаревца, а „Србија Воз“ ће за путнике из тих возова организовати аутобуски превоз од Лазаревца до Топчидера.

За путнике јутарњег воза који из Топчидера за Бар полази у 09.21, „Србија Воз“ од 7. до 9. августа организује по реду вожње аутобуски превоз од Топчидера до Лазаревца, да би путници наставили путовање возом од Лазаревца до Бара.

Јутарњи возови између Топчидера и Бара у свом саставу у том периоду неће имати вагоне за превоз праћених аутомобила.

Вечерњи возови који из Бара за Топчидер полазе у 19.00 од 6. до 8. августа, као и у 21.21 из Топчидера за Бар 7. и 8. августа, саобраћаће преко Мале Крсне, Лапова, Краљева и Ужица.

У свом саставу вечерњи возови између Топчидера и Бара у том периоду имаће вагоне за превоз праћених аутомобила, али управо због тога, како је наведено, неће улазити у станицу Пожега.

Возови који полазе из Бара за Суботицу од 6. до 8. августа, као и из Суботице за Бар од 7. до 9. августа, неће саобраћати између Лазаревца и Београд Центра, али ће „Србија Воз“ путнике из ових возова организовано превозити аутобусима.

Возови који из Београд Центра полазе за Ужице у 6.22, 7.21, 12.21, 17.06 и у 19.35, од 7. до 9. августа кретаће по реду вожње из железничке станице Лазаревац.

Воз који из Београд Центра полази за Ужице у 15.35, од 7. до 9. августа полазиће по реду вожње из железничке станице Бела река.

Такође, возови који по реду вожње из Ужица саобраћају за Београд Центар, од 7. до 9. августа саобраћаће само до Лазаревца, а воз који по реду вожње из Ужица полази за Београд Центар у 10.10, у том периоду саобраћаће само до Беле реке.

Од 7. до 12. августа, возови који саобраћају из Београд Центра за Ниш, ићи ће по реду вожње из железничке станице Младеновац, а из Ниша до Београд Центра вожњу ће завршавати у Младеновцу.

Воз који би по реду вожње требало да саобраћа из Ниша до Београд Центра у 15.35 ићи ће само до Лапова, док ће воз који би из Београд Центра у 17.20 требало да иде до Ниша, полазиће по реду вожње из железничке станице Лапово.

Воз који из Београд Центра полази за Сталаћ, кретаће по реду вожње из железничке станице Младеновац, док ће воз који би по реду вожње требало да иде из Сталаћа до Београд Центра, вожњу ће завршавати у Младеновцу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/izmene-saobracaja-na-barskoj-pruzi-i-ka-uzicu-i-nisu/