Početna » ИЗРАДА ПЛАНОВА ЈАВНОГ ЗДРАВЉА У ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА ПОДУНАВСКОГ И БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА

ИЗРАДА ПЛАНОВА ЈАВНОГ ЗДРАВЉА У ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА ПОДУНАВСКОГ И БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА

од Паланка данас
0 Коментар

Уводна радионица поводом израде планова јавног здравља у градовима и општинама Подунавског и Браничевског округа, одржана је 6. априла у Скупштини града Пожаревца.

Скуп је отворио Саша Павловић, градоначелник Града Пожаревца који је истакао да ова радионица има за циљ да унапреди планско деловање у области јавног здравља.
Др Јасна Аврамовић, начелница Подунавског управног округа, истакла је да је циљ радионице да комуникација између центара за социјални рад, локалних самоуправа, домова здравља, болнице и републичких власти буде једноставнија, да би лакше размењивали информације.

Др Ана Јовановић, в.д. директора Завода за јавно здравље у Пожаревцу, указала је на то да члан 14. Закона о јавном здрављу из 2016. године, јасно дефинише све теме о којима је било речи на радионици.

Јасмина Танасић, програмска директорка за друштвени развој Сталне конференције градова и општина, казала је да се на радионицу пријавило 39 учесника, али је дошло дупло више, што је показатељ заинтересованости и спремности локалних самоуправа да плански приступају унапређењу јавног здравља на својој територији.

Процес планирања и основне појмове из области јавног здравља овом приликом учесницима је представила др Мирјана Живковић Шуловић, начелница за организацију и планирање здравственог система са Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“. На скупу су присуствовали представници локалне самоуправе из Смедерева, Пожаревца, Смедеревске Паланке, Велике Плане, Kучева, Малог Црнића, Великог Градишта, као и здравствених и социјалних установа из наведених градова и општина.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept