ИЗВЕШТАЈ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ ЈП ПУТЕВИ СРБИЈЕ ЗА 20. НОВЕМБАР

ЈП Путеви Србије посебну пажњу поклања организацији рада Зимске службе, одржавању проходности путева и обавештавању јавности о стању на путевима.

ЈП Путеви Србије на основу Извештаја Штаба зимске службе, обавештава јавност да је стање на путевима у Републици Србији, на дан 20.11.2018.г. у 5:17 часова, следеће:

Најоптерећенији путни правци I приоритета/А категорије одржавања су проходни и нема снега.

На државним путевима II приоритета/Б категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Ивањице, Новог Пазара. Препоручује се опрезна вожња!

На осталим путним правцима III приоритета/Ц категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Ивањице, Новог Пазара. Препоручује се опрезна вожња!

Напомена за Зајечар: Повремени ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на путу I Б-34 (Ђердапска магистрала) где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

ПОЛЕДИЦА

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

МАГЛА

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Прилази граничним прелазима:
II А-197   Граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар -Дуга Пољана -Расно – Карајукића Бунари -Угао – државна граница са ЦГ, коловоз је влажан, снега има до 5 cm
II А-201   Сјеница -Крајновиће -Баре -Врбница – државн граница са ЦГ, коловоз је влажан, снега има до 5 cm
II А-201   Врбница – Граница СРБ/ЦГ (Врбница), коловоз је влажан, снега има до 5 cm

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

ЈП Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

ЈП Путеви Србије апелује да возачи прилагоде брзину кретања условима на путу и саветује максималан опрез у вожњи, јер због ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима и влажних коловоза могуће је стварање поледице.

Детаљне информације о евентуалним забранама, одронима, магли, леду и превојима на критичним деоницама, на државним путевима Републике Србије у реалном времену, свакодневно у 6:00 и 18:00 часова можете наћи на интернет презентацији ЈП Путеви Србије, а у случају ванредних околности и чешће на линку: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/извештај-зимске-службе

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/izvestaj-zimske-sluzbe-jp-putevi-srbije-za-20-novembar/

1 comment

    • Milan on 20/11/2018 at 13:43

    Ako će biti poledice, preduprediti poledicu – rizla, so itd. Glupost neviđena ako ih iznenadi najavljeno vreme!

Komentari su onemogućeni.