ИЗВРШИТЕЉИ ПЛЕНИЛИ ИМОВИНУ У ГОШИ

Док су радници „Гоше“ јуче протестовали испред Владе Србије тражећи неисплаћене зараде, повезивање радног стажа и оверу здравствених књижица, судски извршитељи пленили су имовину фабрике из Смедеревске Паланке.

Председник Штрајкачког одбора Милан Вујчић рекао је да су судски извршитељи ушли у фабрику у пратњи полиције.

Док смо ми били у Београду, у фабрику су ушли судски извршитељи и полиција, обијали су магацине, пописивали материјал и машине, а поједини људи су бренерима секли обртна постоља и односили их као старо гвожђе, рекао је Вујчић, додајући да је полиција то мирно гледала.

Он је подсетио да пре две недеље радници нису дозволили извршитељима да плене фабричку имовину, али да јуче није имао ко да је брани.

Стекли смо утисак да поједини радници и руководство фабрике и не желе да она почне да ради. Можда је и боље да одемо у стечај јер ћемо тада добити по девет зарада и примаћемо годину дана плату на бироу рада. Боље и то, него да радимо, а да не примамо ништа, рекао је Вујчић.

Председник штрајкачког одбора је нагласио да радници и поред свега не одустају од својих захтева и најавио да ће сутра почети свакодневне шетње градским улицама и протести испред зграде општине.

Нећемо више да седимо у фабрици и од сутра ћемо свакодневно демонстрирати улицама нашег града и испред Општине. Нећемо дозволити да се сви намире из стечаја, а само радници да остану празних шака, казао је Вујчић.

Према његовим речима, већина радника “Гоше” је у веома тешком социјалном положају, без новца, са великим дуговањима за комуналне услуге и рате кредита.

Већина наших породица живи од пензија наших родитеља или сезонски ради на берби воћа. Такво стање је неподношљиво, казао је Вујчић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/izvrsitelji-plenili-imovinu-u-gosi/