ЈАК МРАЗ У СРБИЈИ, ПАЛАНКА МЕЂУ НАЈХЛАДНИЈИМ ГРАДОВИМА СА -14,4 СТЕПЕНА ОВОГ ЈУТРА

У Србији од јутрос углавном не пада снег, али због јаког мраза свуда је неопходан додатни опрез. Због велике количине снега ванредна ситуација на снази је у седам општина. Главни путни правци су проходни, али је саобраћај отежан у брдским крајевима.

Због снега који је непрекидно падао два дана, ванредна ситуација од јуче је у седам општина – у Новој Вароши, Лучанима, Рашки, Ивањици, Краљеву, Ариљу и Пожеги, преноси РТС.
У Србији је овог јутра умерен, а понегде и јак мраз, магла или ниска облачност.
У Смедеревској Паланци је и овог јутра измерена једна од најнижих температура у Србији, у 7 часова је износила -14,4 степена, ниже температуре су забележене само на планинама, Копаонику, Црном врху и Златибору.

У овом тренутку (10 часова) чак је и у Сјеници топлије него у Паланци где је сада -7 степени док је у Паланци, измерено у 10 часова, -9 степени.

Ауто-мото савез Србије упозорава возаче да је, иако падавине престају, доста хладно у јутарњим сатима и зато постоји опасност од леда и поледице на путу, а због температура испод нуле посута со нема пуни и прави ефекат, због чега постоји реална опасност од излетања са пута и губљења контроле над возилом

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/jak-mraz-u-srbiji-palanka-medju-najhladnijim-gradovima-sa-144-stepena-ovog-jutra/