ЈАКО НЕВРЕМЕ СА ГРАДОМ СТИГЛО ДО ПАЛАНКЕ-ГРАД ЗАВРШИО БЕРБУ И ЖЕТВУ

Након паклених врућина хладан туш је захватио и наш град. Олује и град о којима смо слушали да харају регионом стигли су и до нас. Око 15.30 у Паланци се небо замрачило, мрак је прекрио град тако да се и

улична расвета попалила,  олујни ветар је ломио гране а велика количина кише са градом је испирала путеве и носила земљу. Противградне ракете нису имале ефекта у овом случају а испаљене су многе и код нс и у суседним општинама.

Величина града је варирала од зрна грашка до величине ораха али једно је сигурно штета која је настала је немерљива и слутимо да је овогодишњи род воћа и житарица у најмању руку преполовљен а негде су штете и стопроцентне. Последице невремена се могу видети и на фотографијама по друштвеним мрежама које су препуне снимака где се виде бела дворишта као у сред јануара под снегом.

Температура ваздуха је са 28 степени колико је измерено у 14 часова пала на 17 степени колико је измерено у 16 часова.

Према информација које смо добили од грађана у Голобоку је падао град величине јајета и уништио је све пред собом од кровова и прозора кућа па до усева воћа и поврћа. За сада се не зна тачно колика је штета али ће морати да се на неки начин помогне онима који су претрпели највећу штету. Слично су прошли и житељи Влашког Дола, Азање, Грчца… где је град потпуно уништио кукуруз и жито које је било пред саму жетву.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/jako-nevreme-sa-gradom-stiglo-do-palanke/

1 comment

    • Ццц on 13/06/2018 at 17:56

    Па како нису могле да помогну противградне ракете? Да се није мало касно пуцало?

Komentari su onemogućeni.