четвртак, јун 20, 2024
Početna » ЈЕДАН ПРЕКРШАЈ НА АУТО-ПУТУ МОЖЕ ВАС СКУПО КОШТАТИ: Ево колика је казна, возачи у Србији често праве овај прекршај

ЈЕДАН ПРЕКРШАЈ НА АУТО-ПУТУ МОЖЕ ВАС СКУПО КОШТАТИ: Ево колика је казна, возачи у Србији често праве овај прекршај

Многи возачи праве озбиљне прекршаје приликом вожње на ауто-путу.

од Паланка данас
0 Коментар

На деоници ауто-пута многи возачи, и искусни и они који су тек стекли пробну возачку дозволу, праве грешке које могу скупо да их коштају. Често се дешава да саобраћајна полиција у кратком временском интервалу сними више десетина возила која се крећу зауставном траком – возе константно или претичу том траком.Од недавно, тачније од октобра 2023. године, ауто-пут кроз Београд, од петљеПублисх Београд преко Мостара до Бубањ потока, претворен је у градску саобраћајницу уредбом Владе Србије. Тај пут је тада постао државни пут ИИ Б реда и правила остају иста као да је и даље ауто-пут.

Због честих гужви на том делу пута, усред колона које се често формирају, многи возачи мисле да није велика штета и прекршај ако надокнаде изгубљено вожњом по зауставној траци која је једина слободна. Казна за вожњу у зауставној траци креће се од 20.000 до 40.000 динара уз шест казнених поена и три месеца забране управљања моторним возилом.

Поред казне, оваква бахата вожња је изузетно ризична и опасна по све учеснике у саобраћају. Разлог је једноставан – возачи не очекују да ће их неко претицати са десне стране, нарочито не траком која служи за заустављање.

Саобраћајна полиција надзире овај део пута, али често не зауставља возило одмах. Међутим, многи ће се непријатно изненадитити када им на кућну адресу стигне фотографија са наведеним прекршајем и када схвате колико ће их коштати оваква непромишљена вожња.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept